top of page

Az über PizzaTészta

"A pizzasütés titka a hő, a pizzatésztáé pedig az idő"

Hozzávalók (3 Pizzához)

  • 400g liszt (00 liszt vagy Pizzaliszt)

  • 250ml hideg víz

  • 8g só

  • 1.5g élesztő

Elkeszítés

  1. Keverjük el az élesztőt egy kevés langyos vízben, majd keverjük össze a lisztet a sóval egy tálban.

  2. Ha feléledt az élesztő, keverjük hozzá a maradék vizet, majd öntsük a tálba, amiben a sós lisztet kevertük. Gyúrjuk addig a tesztát, amíg el nem válik a tál falától.

  3. Formáljunk labdát a tésztából úgy, hogy a széleit mindig széthúzzuk, majd maga alá hajtjuk. 

  4. Tegyük vissza a tesztát tálba. Fedjük le légmentesen fóliával, vagy tegyük az egész tálat szemeteszsákba, hogy ki ne száradjon. Kelesszük 6-8 órán keresztül hűvös helyen.

  5. Kelés után vegyük elő a tésztát és osszuk 3-4 részre. Formaljunk belőlük kis bucikat (úgy ahogy az előző lépésnél is tettük, vagy formáljunk karikát mutató es hüvely ujjunkból és tömkodjük át a tesztát rajta).

  6. Olajozzuk be a bucik felületét, hogy ki ne száradjanak. Fedjük le őket légmentesen es kelesszük legalább egy éjszakát a hűtőben vagy hűvös helyen.

  7. A második kelés után vegyük ki a bucikat a hűtoből, hagyjuk 20 percig felengedni őket, majd lapogassuk ki és nyujtsuk kerekre a őket.

  8. Szósz, feltét és mehet a vasra.

Tipp

A bucikat előre is elkészíthetjük. Fagyasztva hetekig elállnak.

Még több szuper recept a PizzaVas Blog-on!

A nápolyi pizzaszósz

Hozzávalók

  • Egész paradicsom konzerv

  • Kevés só és bors

  • (fokhagyma bazsalikom opcionális)

Elkészítés

Turmixoljuk össze az összetevőket botmixerrel a konzervdobozban és kész is.

A két eredeti pizza

Margharita

  • Paradicsomszósz

  • Mozzarella

  • Bazsalikom

  • Kevés olivaolaj sütés előtt

  • Parmezán opcionális

Marinara

  • Paradicsomszósz

  • Fokhagyma szeletek

  • Oregáno (legjobb a friss)

  • Kevés olivaolaj sütés előtt

  • Parmezán opcionális

bottom of page