Az über PizzaTészta
"A pizzasütés titka a hő, a pizzatésztáé pedig az idő"
Hozzávalók (3 Pizzához)
-
400g liszt (00 liszt vagy Pizzaliszt)
-
250ml hideg víz
-
8g só
-
1.5g élesztő
Elkeszítés
-
Keverjük el az élesztőt egy kevés langyos vízben, majd keverjük össze a lisztet a sóval egy tálban.
-
Ha feléledt az élesztő, keverjük hozzá a maradék vizet, majd öntsük a tálba, amiben a sós lisztet kevertük. Gyúrjuk addig a tesztát, amíg el nem válik a tál falától.
-
Formáljunk labdát a tésztából úgy, hogy a széleit mindig széthúzzuk, majd maga alá hajtjuk.
-
Tegyük vissza a tesztát tálba. Fedjük le légmentesen fóliával, vagy tegyük az egész tálat szemeteszsákba, hogy ki ne száradjon. Kelesszük 6-8 órán keresztül hűvös helyen.
-
Kelés után vegyük elő a tésztát és osszuk 3-4 részre. Formaljunk belőlük kis bucikat (úgy ahogy az előző lépésnél is tettük, vagy formáljunk karikát mutató es hüvely ujjunkból és tömkodjük át a tesztát rajta).
-
Olajozzuk be a bucik felületét, hogy ki ne száradjanak. Fedjük le őket légmentesen es kelesszük legalább egy éjszakát a hűtőben vagy hűvös helyen.
-
A második kelés után vegyük ki a bucikat a hűtoből, hagyjuk 20 percig felengedni őket, majd lapogassuk ki és nyujtsuk kerekre a őket.
-
Szósz, feltét és mehet a vasra.
Tipp
A bucikat előre is elkészíthetjük. Fagyasztva hetekig elállnak.
Még több szuper recept a PizzaVas Blog-on!
A nápolyi pizzaszósz
Hozzávalók
-
Egész paradicsom konzerv
-
Kevés só és bors
-
(fokhagyma bazsalikom opcionális)
Elkészítés
Turmixoljuk össze az összetevőket botmixerrel a konzervdobozban és kész is.
A két eredeti pizza
Margharita
-
Paradicsomszósz
-
Mozzarella
-
Bazsalikom
-
Kevés olivaolaj sütés előtt
-
Parmezán opcionális
Marinara
-
Paradicsomszósz
-
Fokhagyma szeletek
-
Oregáno (legjobb a friss)
-
Kevés olivaolaj sütés előtt
-
Parmezán opcionális